Diagnostiek

Wij bieden een breed spectrum psychodiagnostische testen aan. Indien U niet vindt wat U zoekt dan kan U ons vrijblijvend contacteren en wij stemmen samen af hoe U geholpen kan worden. Voor een diagnosestelling zijn er veelal meerdere testen noodzakelijk om tot een gefundeerde diagnosestelling te komen.”

U kunt bij ons terecht voor volgende onderzoeken: Intelligentieonderzoek,  Verstandelijke beperking, Hoogbegaafdheid, Autisme Spectrum Stoornissen (ASS),  Attention Deficit Hyper Activity Stoornis (ADHD) / Attention Deficit Activity Stoornis (ADD), Psychosociale problematieken (depressie, angststoornissen), Persoonlijkheidsonderzoek

Voor wie: Particulieren, Externe psychotherapeuten, Psychologen, Artsen, Kinderartsen, 
Psychiaters, Gerechtelijke instanties, Centra voor Leerlingen Begeleiding

Voor eerste aanmelding: 0468 31 07 06
of onthaal@falconcare.be (antwoord < 24uur)

Voor wijzigingen afspraak: 0468 30 72 74

Wij zijn gesloten op maandag

FalconTwin(2)-35

Intelligentieonderzoek

Een intelligentieonderzoek wordt vaak geadviseerd wanneer de schoolresultaten niet binnen de verwachtingen liggen. Er kan een vermoeden zijn van hoogbegaafdheid of van een zwakkere begaafdheid.

Autisme Spectrum Stoornissen (ASS)

Autisme Spectrum Stoornissen worden steeds multidisciplinair vastgesteld. Een psychiater en klinisch psycholoog aangevuld met eventueel een logopedist en kinesist.

Attention Deficit Hyper Activity disorder (ADHD)

ADHD wordt steeds multidisciplinair vastgesteld. De diagnosestelling gebeurt op basis van verschillende observaties, gesprekken met ouders en leerkrachten en testbatterijen. Een klasobservatie is aangewezen bij onderzoek naar ADHD”

Persoonlijkheidsonderzoek

Een persoonlijkheidsonderzoek vraag geen begeleiding van arts of psychiater De vragenlijsten worden gebruikt om uitspraken over de individuele persoonlijkheid te kunnen doen. Dit gebeurt meestal om informatie over persoonlijkheidsaspecten mee te laten wegen bij beslissingen aangaande de persoon, bijvoorbeeld bij behandeling van patiënten, bij selectie voor arbeidsplaatsen of bij de bepaling van geschiktheid voor individuele ontwikkelingsprogramma’s.

Burn out

Het is belangrijk om werknemers met burnout klachten te onderscheiden van diegenen met andere psychiatrische klachten. Een meting gebeurt op drie schalen: uitputting, distantie en competentie.

Kwaliteit van de psychologische tests

Psychologische tests moeten gebaseerd zijn op een wetenschappelijk bewezen theoretisch model. Met een model als basis kun je gefundeerde voorspellingen doen op basis van je testresultaten omdat er al veel onderzoek is gedaan naar de verbanden tussen het theorie en de praktijk.

CONTACT

Voor eerste aanmelding:
0468 31 07 06
of onthaal@falconcare.be
(antwoord < 24uur)

Voor wijzigingen afspraak: 0468 30 72 74

Kantoren:
Streekweg 2 – 2490 Balen

Centrum Psychodiagnostiek
IBAN: BE84 6451 0334 6259
BIC: JVBABE22

Wij trachten jou de best mogelijke begeleiding aan te bieden. Indien er ondanks onze inspanningen alsnog een tekortkoming is dan kan je ons hiervan op de hoogte brengen: klachtenmelding@falcontwin.be

Centrum Psychodiagnostiek is een afdeling van Falconcare BV
BE 0729.737.235

Bezoek onze website voor al onze juridische gegevens

Psychotherapie

Op zoek naar opleidingen?

© Webdesign WiThService.be